Resultaten voetbal 20 en 21 april

Jesse Koeman pijnigt Ter Leede, winst Hollandia met 3-5

HOORNGIDS REGIO | In tegenstelling tot collega-vleugelaanvaller Niels Koster van Hollandia was de doelpuntenproductie van Jesse Koeman dit seizoen nog bescheiden. Eén treffer in de competitie, één in de beker. Ook niet vreemd voor een speler die door trainer Lars Keppel pas op het laatste moment voor dit seizoen werd overgeheveld van de Onder-21 naar de hoofdmacht. Jesse Koeman blonk tot nog toe vooral uit in zijn passeeracties waarmee hij op de vierkante meter een verdediger regelmatig op het verkeerde been zette.

In Sassenheim voegde hij in één wedstrijd drie doelpunten aan zijn totaal toe. De 0-2, zijn eerste goal, die al in de dertiende minuut viel, vond hij achteraf de mooiste. De aanval die eraan vooraf ging was ook van grote schoonheid. Luke Abelskamp stuurde met een hakje Niels Koster de diepte in waarna de rechtsbuiten voorgaf en Jesse dook bij de eerste paal op om af te ronden.
De jonge stilist voelde zich lekker met Enes Kar als linksback in zijn rug voor de bewaking van de naar FC Lisse vertrekkende Luc de Kruijs, en naast hem Dennis Jansen voor de combinaties. “Dennis en ik zoeken elkaar altijd op in de wedstrijd. We voelen elkaar goed aan. Dat is heerlijk voetballen”, verklaarde Jesse in de stampvolle kantine van Ter Leede. Zijn doorbraak dit seizoen begint steeds vastere vormen aan te nemen. “Ik zit er inderdaad goed in. Ik heb denk ik wel een basisplaats veroverd. En nu wil ik doorpakken.” Hopelijk bij Hollandia, want zijn talent zal niet onopgemerkt blijven. “Daar hoef je niet aan te twijfelen, hoor”, zegt de voetballer uit Berkhout stellig.
Koeman wees Hollandia vanaf de eerste minuut de weg met flitsende acties. De manschappen van Keppel hadden duidelijk geleerd van de beginfase tegen WV-HEDW. Toen werd Hollandia door de degradatiekandidaat volledig overrompeld. De schade kon in de resterende wedstrijd niet meer worden gerepareerd (5-4). Nu overkwam Ter Leede hetzelfde. Al in de derde minuut wees het scorebord 0-1 dankzij Dennis Jansen die het voorbereidende werk van Niels Koster verzilverde. Diezelfde Niels Koster maakte zelf 0-3 na een verre pass van Romeo Fecunda. Dat was nog binnen het kwartier.
Uiteraard tot grote tevredenheid van Lars Keppel. “Dit bewijst eens te meer dat een wedstrijd al in de eerste twintig minuten beslist kan worden. In ons vorige duel waren wij door een gebrek aan scherpte kanonnenvoer, nu was het onze tegenstander.” Nog voor rust profiteerde Jesse Koeman van een chaotisch moment in de defensie van Ter Leede en passeerde simpel maar sierlijk de keeper (1-4). Boy Tetteroo deed kort ervoor wat terug toen hij ongehinderd mocht aanleggen voor een schot. Na de rust completeerde Koeman zijn hattrick (1-5). Maar Boy Tetteroo verkleinde de marge weer. Er leek nog geen vuiltje aan de lucht. Binnen twee minuten sloeg Ter Leede via centrumspits Carolith Fermina nóg een keer toe (3-5).
Met de wind in de rug begon de thuisploeg met hoge ballen aan een slotoffensief. Hollandia snakte even naar adem. Keppel: “Dat je na een 1-5 voorsprong nog onder druk komt heeft ook te maken met volwassenwording van deze jonge ploeg. Verdedigers mogen best wel wat meedogenlozer worden. En wat meer taakbewust. Ik besloot van het 4-3-3-systeem over te stappen naar 5-3-2 en toen was het gevaar geweken.”
Twee spelers werden in een hectische slotfase nog met een tweede gele kaart van het veld gestuurd: Hidde van den Ende van Ter Leede en Romeo Fecunda van Hollandia. Laatstgenoemde fungeerde als aanvoerder omdat Bart Spil vanwege een schorsing op de tribune moest plaatsnemen. Na afloop was de verontwaardiging nog groot. “Ik zou een speler onderuit hebben gehaald, maar ik heb hem totaal niet geraakt”, verkondigde Romeo Fecunda aan iedereen die het horen wilde. Het kost hem de wedstrijd tegen BOL op zaterdag 4 mei.
De triomf van Hollandia was zuur voor Ter Leedes assistent-trainer Jesper Neuteboom die tijdens deze wedstrijd onder toezicht van KNVB-docenten examen deed voor zijn UEFA-A-licentie. Maar in de Vierde Divisie worden geen cadeautjes weggegeven. Ter Leede herbergt veel individuele kwaliteiten met spelers die naar FC Lisse en Kozakken Boys (Fermina) vertrekken, Hollandia was echter als collectief op het winderige sportpark De Roodemolen superieur.

Verslag: Erik Oudshoorn

=================================================================================

Always Forward – DWOW 3–0

Always Forward heeft zondag zijn kansen op het behalen van het kampioenschap in de derde klasse A weer gunstiger zien worden door in eigen huis met 3–0 te winnen van laagvlieger DWOW. De ploeg uit Wieringerwerf kan na deze nederlaag nacompetitievoetbal voor degradatie naar de vierde klasse nauwelijks meer ontlopen en heeft bovendien nog steeds een serieuze kans op rechtstreekse degradatie.

De bezoekers trokken vanaf de aftrap direct ten aanval en creëerden binnen een minuut een gevaarlijke situatie bij het Forward-doel, maar nadat de bal was weggewerkt trokken de Wieringerwervers zich terug op eigen helft en werden in de loop van de eerste helft nog slechts enkele malen dreigend. Dat gebeurde na een klein kwartier spelen na de onderschepping van een pass uit de Forward-defensie; in de 34e minuut met een vrije trap van zo’n 25 meter van het Forward-doel dat keeper Niels Post knap stopte en in de 37e minuut bij een vrije trap, waarbij de bal uit rebound bij een van de spitsen belandde, wiens schot eveneens goed werd verwerkt door Niels Post. Verder moest de Forward-doelman op slag van rust in actie komen bij een krullende voorzet, die hij, ver uit zijn doel gekomen, wegstompte voordat een inlopende DWOW-spits kon inkoppen.
Forwards eerste gevaarlijke aanval, in de vierde minuut, begon met een actie van Lucas Laan op links. Zijn trekbal werd ingetikt door Joost Ruttenberg, maar een op de doellijn staande verdediger voorkwam een treffer. Twee minuten later bereikte Jurgen Adamus met een mooie pass Tom Hoeve, die zijn uit scherpe hoek afgevuurde inzet via de DWOW-doelman tegen het zijnet zag belanden. Uit de rebound van de corner leverde Joost Ruttenberg een schot af dat door de doelman werd gestopt. Uit de volgende hoekschop nam Nick Bot het DWOW-doel onder vuur. De keeper pareerde het schot, waarna enkele doelpogingen op rij afstuitten op lichamen van de bezoekers.
In de achtste minuut mocht Cemil Zaal van even buiten het DWOW-strafschopgebied een vrije trap nemen. Zijn schot ketste af tegen de lat. In de volgende fase bleef de defensie van de bezoekers behoorlijk overeind bij de Forward-aanvallen. Alleen toen de doelman de bal uit een corner van links pakte en loste had hij het geluk aan zijn zijde toen het daaropvolgende schot over zijn doel verdween. Dezelfde doelman had in de 23e minuut pech toen hij uitlopend de bal wilde wegwerken, maar daarbij beroerd ten val kwam en een langdurige oplapbeurt behoefde voordat hij, nauwelijks fit, het spel kon hervatten. Ook in de volgende fase lag het spel diverse malen stil voor het behandelen van aangeslagen spelers.
Een door Tom Hoeve geforceerde corner op rechts werd de inleiding tot enkele voorzetten, waarvan de laatste door Mick v.d. Gulik werd ingekopt, maar helaas raakte hij de bal iets te dun, waardoor die voor het doel langs ging. Twee minuten later bracht hij zijn ploeg alsnog op voorsprong. In een aanval die in het centrum begon, werd Terence Alberg op rechts aangespeeld. Zijn voorzet belandde bij Mick v.d. Gulik, die de bal direct tegen het net knalde (1–0). In de slotfase van het eerste bedrijf bleef een voorzet van Joost Ruttenberg, na een combinatie met Remco Loos en Terence Alberg, net buiten bereik van zijn medespitsen. Kort daarna leverde Nick Bot uit een vrije trap van even buiten het DWOW-strafschopgebied een om het muurtje krullende inzet af. De doelman pareerde het schot bewust en vervolgens ook onbewust toen hij de bal uit de rebound tegen zijn gezicht kreeg.

Tweede helft
In de tweede helft kwamen de bezoekers tot de slotfase driemaal dreigend in de buurt van het Forward-doel. Dat gebeurde in de 48e  minuut toen een kopbal uit een voorzet over het doel van Niels Post vloog en in de 65e en 73e minuut toen de linkerspits van DWOW kansen kreeg na resp. balverlies in de Forward-defensie en een diepe pass. In beide gevallen ging zijn inzet voorlangs.
In de 52e minuut bereikte Lucas Laan na een mooie actie op links de in het centrum opduikende Terence Alberg, wiens inzet voor de tweede maal in de wedstrijd tegen de lat deed ketsen. Enkele minuten later moest de net van een blessure herstelde Clyde Limbach na een ongelukkig uitpakkende botsing uitvallen met een enkelblessure. Danilo v.d. Woude kwam voor hem binnen de lijnen. Enkele minuten later volgden de wissels van Terence Alberg en Tom Hoeve voor Milan Bakker en Hicham Uad.
In de 69e minuut bereikte Mick v.d. Gulik in een mooie aanval van de thuisploeg Joost Ruttenberg op links. Diens schot vloog voor het DWOW-doel langs. Al in de volgende minuut mocht hij op herhaling. Na mooi voorbereidend werk bracht Danilo v.d. Woude de bij de rand van het strafschopgebied staande Joost Ruttenberg weer in stelling. Deze keer kapte en draaide hij zich in schietpositie, waarna hij de bal met een hard schot in de rechterbenedenhoek van het doel liet verdwijnen (2–0).
Een kwartier voor tijd maakten Remco Loos en Joost Ruttenberg plaats voor Patrick Tap en Joeri Kerkhoven. Kort na deze wisselbeurt werd Hicham Uad op rechts aangespeeld. Met een fraaie actie passeerde hij een DWOW-verdediger en deponeerde de bal vervolgens met een krullend schot in de verre hoek (3–0).
In de slotfase kwam Cemil Zaal tweemaal opvallend in beeld. Eerst omdat hij een oplapbeurt behoefde nadat zijn neus en lip bij een botsing tot bloedens toe waren geraakt en in de blessuretijd, toen hij een langdurige Forward-aanval besloot met een schot waarmee hij voor de tweede maal in de wedstrijd de lat raakte. Vlak daarvoor hadden de bezoekers hun laatste gevaarlijke uitbraak gestuit zien worden door een goede ingreep van Milan Bakker.
Always Forward – DWOW 3–0 (1–0).  42, v.d. Gulik 1–0; 70, Ruttenberg 2–0; 77, Uad 3–0.
Always Forward: Niels Post, Jurgen Adamus, Cemil Zaal, Clyde Limbach (60, Danilo v.d. Woude), Terence Alberg (67, Milan Bakker), Remco Loos (75, Patrick Tap), Nick Bot, Lucas Laan, Mick v.d. Gulik, Joost Ruttenberg (75, Joeri Kerkhoven) en Tom Hoeve (67, Hicham Uad).

Verslag: Hans Smit
FC Medemblik – Assendelft, draak van een wedstrijd

De nummers 6 tot 14 kunnen rechtstreeks degraderen in de 2e klasse A. Assendelft, zondagmiddag op bezoek bij FC Medemblik was overtuigend van start gegaan in dit ’degradatie’duel. FC Medemblik begon zonder Jurre Woudenberg, die met Niels Koster een gouden duo vormde in het verleden. Niels Koster speelt nu bij Hollandia en is topscorer in Westfriesland. Trainer Volkert Jan Putting gaf de voorkeur aan Sam Hoogendijk. “Ik wil meer werkers in het team”, zei hij na afloop. “Jurre is een technisch begaafde speler”.
Assendelft kwam gelijk al in het begin op voorsprong. FC Medemblik, nog niet helemaal bij de les, werd verrast door een goede aanval. Jimmy Glas werd goed aangespeeld en hij verraste de verdediging van FC Medemblik. Hij omspeelde Sjoerd Bijlstra en Daan Bood en schoot de bal in de uiterste rechterhoek voorbij doelman Jason v.d. Slot: 0-1. Er waren daarna kansen voor Deylano Kemker en Sam Hoogendijk, maar doelman de Vries van Assendelft greep adequaat en sneller in. Even later ging FC Medemblik goed door en werd Jesse Wenners neergelegd door Niels v.d. Woude van Assendelft in de 16 meter. Strafschop, beoordeelde de goed leidende scheidsrechter Jochem Puts de overtreding. Deylano Kemker mocht dit buitenkansje voltrekken: 1-1.
Assendelft gooide er een schepje erbovenop en gelukkig voor FC Medemblik stond Jason v.d. Slot goed te keepen. Hij wist de bal met handen en voeten uit het doel te houden. Halverwege de wedstrijd wist FC Medemblik de bal niet goed te verdedigen en in een kluwen van spelers was het laatste zetje van Niels v.d. Woude: 1-2. FC Medemblik ging in het vervolg van de eerste helft strijdend ten onder en wist weinig kansen te creëren. Rust 1-2.

Na rust had Guillaume Groot, hij heeft nog een jaar bijgetekend, zijn mannen geïnstrueerd alles op alles te zetten om de voorsprong te verdedigen.  Zij hadden vorige week net aan verloren van Uitgeest en wilden koste wat het kost drie punten meenemen vanuit Medemblik naar Assendelft. Ook FC Medemblik had na een mooie reeks vorige week tegen buurman van Assendelft SVA net aan verloren. “We hadden daar zeker een gelijkspel verdiend”, aldus trainer Volkert Jan Putting. In de tweede helft van zondagmiddag was het niet bepaald een wedstrijd om lang stil bij te staan. Al waren er kansen voor Assendelft, maar die werden niet goed en/of slordig ingeschoten. FC Medemblik probeerde het wel, maar tegen muur van spelers van Assendelft viel de bal steeds verkeerd en bleven uitgespeelde kansen uit. Assendelft ging gelukkig naar huis met drie punten winst. “We hadden dit nodig”, zei Guillaume Groot op weg naar de auto’s.
Zij spelen volgende week thuis tegen mededegradatiekandidaat ZAP. Komende donderdag speelt FC Medemblik een doordeweekse wedstrijd tegen Meervogels ’31 in Akersloot.

Verslag en foto: Bert Putters

Waterwijk – Always Forward (zat.) 3–1

Het tweede bezoek van Always Forward (zat.) in de lopende competitie aan een club in Almere, in dit geval Waterwijk, leek in vele opzichten op het eerste, dat in november aan Waterwijks buurman Buitenboys werd gebracht. De tegenstander betrof een grote vereniging (Waterwijk brengt momenteel liefst 98 teams in het veld), gehuisvest op een moderne, zij het tribuneloze en zeker in de gegeven weersomstandigheden niet al te sfeerrijke accommodatie met een aantal velden op een grote, open vlakte. Het toeval wilde dat ook die weersomstandigheden – een roffel van regenbuitjes met een stevige wind – zaterdag sterk overeenkwamen met die van de wedstrijd bij Buitenboys. Het grote verschil was helaas het resultaat van de wedstrijd. In november nam Always Forward dankzij twee later treffers de drie punten mee naar huis. Zaterdag bleven die in Almere, omdat Waterwijk in de tweede helft, nota bene met een numerieke minderheid, met twee vroege en een late treffer de winst naar zich toe trok. Daarmee behoudt de Almeerse ploeg uitzicht op zowel het algemene kampioenschap als – in sterkere mate – dat van de tweede periode.

In de eerste helft was de bal vaker te vinden op de speelhelft van Always Forward dan op die van de thuisploeg. Waterwijk creëerde ook meer mogelijkheden en kansen. Boyd Stevens en tot tweemaal toe Joep Rive voorkwamen met een sliding nog net dat een doorgebroken tegenstander een gevaarlijke aanval kon afronden en met een uitstekende ingreep deed Jimmy Bouwhuis hetzelfde. Verder ging een grote kans voor de Almeerders verloren, omdat een in scoringspositie staande spits een in nog kansrijkere positie verkerende medespeler wilde aanspelen, maar zijn pass zag mislukken. Morris de Hart deed enkele malen nuttig keeperswerk met het onderscheppen van voorzetten. Een gevaarlijke Waterwijk-aanval over links werd besloten met een trekbal die net buiten het bereik van de inlopende spitsen bleef en uit een vrije trap, genomen van zo’n 35 meter van het Forward-doel, vloog de bal royaal naast.
Always Forward zette daar een kwartet gevaarlijke momenten tegenover. In de 27e minuut veroverde Milco Leijen de bal op het middenveld. Met een direct afgevuurd afstandsschot trachtte hij de niet in goede positie staande doelman van de thuisploeg te verrassen, maar die herstelde zich knap en wist de inzet nog tot corner te verwerken. Enkele minuten later zag Leon Machielse een actie op rechts mislukken, maar de bal kwam voor de voeten van Jouke Huitema die een venijnig schot richting korte hoek loste, maar ook in dit geval verrichtte de Waterwijk-doelman een knappe redding. Enkele minuten voor de rust passeerde Leon Machielse, na in stelling te zijn gebracht door Stefan Schipper, met een stiftje wel de uitgelopen doelman van de thuisploeg, maar de bal verdween voorlangs het doel. Een vrije trap van rechts van Boyd Stevens kreeg niet de gewenste curve en vloog daarom vrij ver langs de verkeerde kant van de paal.
In de 38e minuut incasseerde Yannick Kuijpers een elleboogstoot, waarbij de dader met ‘slechts’ een gele kaart goed wegkwam. Een teamgenoot ontving even later eveneens een gele prent wegens hands en toen die zich kort voor de pauze ook te buiten ging met een onbesuisde tackle jegens Yannick Kuijpers kon hij voortijdig de kleedkamer opzoeken.
Yannick Kuijpers raakte danig aangeslagen door de botsing. In de tweede helft probeerde hij nog even verder te spelen, maar al na enkele minuten bleek de blessure te ernstig en moest hij zich laten vervangen door Perry Vlasman.

De thuisploeg, die voor het behoud van zijn kansen op het kampioenschap en de periodetitel alleen gebaat was bij een overwinning, ging in het tweede bedrijf furieus van start. Goede ingrepen van Boyd Stevens bij een schietkans voor een Waterwijk-spits en van Morris de Hart bij een voorzet haalden de angel uit twee gevaarlijk ogende aanvallen en de even later uit een aanval over rechts voortkomende voorzet ging voor het Forward-doel langs zonder dat iemand de bal raakte. In de 54e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong uit een doeltreffend afgeronde hoekschop (1–0). Enkele minuten later, nadat een Waterwijk-spits nog een grote kans had gemist, werd de marge verdubbeld. Een verdediger won diep op de Waterwijk-helft een duel van Perry Vlasman en trachtte direct met een dieptepass een spits in stelling te brengen. De poging van Joep Rive om de bal te onderscheppen leverde niet het gewenste resultaat op en de doorgebroken spits werkte de bal langs Morris de Hart tegen het net (2–0).
Joey Papamelodias kwam binnen de lijnen voor Jimmy Bouwhuis. De thuisploeg trok zich meer terug op eigen speelhelft en Always Forward kon op jacht gaan naar tegentreffers. Uit een vrije trap en de rebound ervan zagen Leon Machielse en Boyd Stevens hun schot afketsen op verdedigers. De Waterwijk doelman verrichtte daarna enkele goede ingrepen bij een voorzet van links en een inzet van Perry Vlasman. Aan de overkant van het veld had ook Morris de Hart enkele knappe acties nodig om zijn doel bij counters van de thuisploeg voor verdere doorboringen te behoeden.
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bereikte Joey Papamelodias met een mooie pass Stefan Schipper, wiens schot via het been van een tegenstander naast ging. Een tweetal corners op rij volgden en uit de laatste daarvan, genomen door Boyd Stevens, scoorde Joep Rive met een kopbal de aansluitingstreffer (2–1). Even mocht de Forward-aanhang hopen op een nieuwe remonte van de ploeg, zoals zo dikwijls in het lopende seizoen was gebeurd. Joep Rive kreeg nog een goede kans uit een fraai in het Waterwijk-strafschopgebied ingebrachte boogbal van Joey Papamelodias, maar zijn van dichtbij afgevuurde kopbal belandde in de handen van de doelman, evenals een vrije trap van Leon Machielse. In de 87e minuut besliste een spits van de thuisploeg echter de wedstrijd door uit een uitbraak de bal voor de derde maal in het Forward-doel te werken (3–1).
Waterwijk – Always Forward (zat.) 3–1 (0–0). 54, 1–0; 57, 2–0; 76, Rive 2–1; 87, 3–1.
Always Forward (zat.): Morris de Hart, Jimmy Bouwhuis (63, Joey Papamelodias), Joep Rive, Boyd Stevens, Yannick Kuijpers (58, Perry Vlasman), Jouke Huitema, Jelle Huitema, Milco Leijen, Leon Machielse, Stefan Schipper en Dennis van Tricht.

Zwaluwen’30 speelt opnieuw gelijk, (1-1) tegen degradatiekandidaat AFC-zat.

In de thuiswedstrijd tegen AFC-zat. op 25 november 2023 verspeelde Zwaluwen’30 twee onnodige punten in de blessuretijd en werd de einduitslag uiteindelijk 2-2, na een 2-0-voorsprong. In de uitwedstrijd werden opnieuw twee onnodige punten ingeleverd. Na een 0-1 tussenstand werd het uiteindelijk een eindstand van 1-1. AFC-zat. heeft sinds enkele weken een nieuwe trainer, die ook voor volgend seizoen al is aangesteld. Er werden alsnog diverse spelers uit andere teams gerekruteerd om te pogen niet te degraderen naar de 3e klasse. Tegen koploper HBOK werd sindsdien gewonnen en tegen EVC gelijkgespeeld. Het is duidelijk niet meer het team dat, zoveel daarvoor, heel veel doelpunten moet incasseren.

Vanaf het allereerste moment van de wedstrijd moest Zwaluwen’30 attent zijn op een goed combinerend AFC-team. Het eerste kwartier was voor het Amsterdamse team en kwam Zwaluwen’30 niet echt gevaarlijk voor het doel van AFC. In de 11e en in de 15e minuut moest doelman Droomers een diepe bal en een voorzet van AFC onderscheppen, voordat zij echt gevaarlijk konden worden.
In de 20e minuut de eerste echte kans voor Zwaluwen’30. Diovaris Balentina veroverde de bal en legde deze terug in het zestienmetergebied. Een pass op de vrijstaande Samet Cetin was een betere oplossing geweest. Opnieuw een Diovaris-mogelijkheid in de 24e minuut. Nu kon de doelman van AFC de bal onderscheppen. In de 31e minuut een serieuze mogelijkheid voor AFC. Doelman Droomers moest ver uitkomen en werd uitgespeeld. Voor het doel werd de bal, in een mêlee van spelers, door Zwaluwen’30 weggewerkt. In de 34e minuut mocht Jim Nelen een prima voorzet vanaf rechts afleveren in het centrum. Diovaris Balentina kopte naast. In de 39e minuut kwam Zwaluwen’30 op een 0-1 voorsprong; Diovaris Belentian legde prima af op Jerven Devid, die net voor de 16-meter een laag afstandsschot produceerde, welke de keeper van AFC te machtig was.

Een onveranderd Zwaluwen’30 in de tweede helft kreeg via Jim Nelen al in de 47e minuut een grote kans om de score uit te breiden. Nadat Jim zich had vrijgespeeld van twee verdedigers mocht hij alleen doorgaan richting doel AFC. Tot grote teleurstelling zocht hij de verre hoek, waar de bal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn ging. Aan de andere kant ontsnapte Zwaluwen’30 aan de gelijkmaker van AFC; een te korte terugspeelbal op doelman Droomers van Zwaluwen’30 van Samet Cetin werd onderschept door een AFC-aanvaller. Deze schoot in vrije positie over het doel van Droomers. In de 52e minuut een overtreding net buiten de zestien door BIlal el Guennouni wat hem een gele kaart opleverde. De vrije trap kwam in de muur, terwijl de rebound daarna werd overgeschoten. In de 58e minuut opnieuw een vrije trap voor AFC, net buiten de zestien. De bal ging direct op doel waar doelman Tobias Droomers de bal eenvoudig kon vangen. Tot grote teleurstelling van de Zwaluwen’30-aanhang langs de kant stuiterde echter de bal uit de armen van Droomers het veld weer in, waar een gretige AFC-er klaarstond om dit buitenkansje te verzilveren. Stand 1-1.
In de 60e minuut opnieuw een kans voor Jim Nelen; zijn schot ging net over het doel. De  grootste kans voor Zwaluwen’30 kwam in de 65e minuut; een goede vrije trap van Jorg Ooievaar kon niet worden gecontroleerd door de AFC-doelman. De terugspringende, vrije bal werd door Diovaris Balentina hoog overgeschoten. Een simpel tikkie op doel was waarschijnlijk genoeg geweest. Na deze actie kwam Roy Honingh in het veld voor Diovaris Balentina.
In de 72e minuut ging een kopbal van Bilal net over het doel van AFC. In de 81e minuut kwam Thom Nelen in het veld voor broer Jim Nelen. Vlak voor tijd nog een Zwaluwen’30-kans; Roy Honingh kwam goed door over de linkerkant en produceerde een prima voorzet. Twee meegekomen Zwaluwen’30-aanvalllers in het centrum waren net te laat en misten de bal op een teenlengte. Aan het eind van de wedstrijd leefde bij Zwaluwen’30  toch weer het gevoel dat onnodig twee punten werden weggegeven in Amsterdam.
Komende zaterdag (Koningsdag) geen wedstrijd. Een week daarna, op 4 mei –  aanvang 14.30 uur - speelt Zwaluwen’30 thuis tegen koploper HBOK.
Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni, Calvin den Boer, Davey Jansen, Samet Cetin, Diovaris Balentina (65e, Roy Honingh), Leon Schipper, Jorg Ooievaar, Jerven Devid, Anthony Sabajo, Jim Nelen (81e, Thom Nelen). Verdere wissels: Robin Blaak, Sonny Punt. Kaarten: Bilal el Guennouni, geel.

Verslag: Leo van der Voort

Ter Leede - Hollandia 3-5
Always Forward - DWOW 3-0
JVC - Westfriezen 1-3
Duinrand S - HSV Sport 1-1
Hauwert’65 - Kwiek’78 0-4
VVS’46 - Spartanen 1-2